Kuracie rezne v hubovo-syrovej omáčke

Kuracie rezne v hubovo-syrovej omáčke

Kuracie rezne v hubovo-syrovej omáčke

Tento recept nám posiela: Marcela z Vojkoviec


náročnosť: nízka
čas: 50 minút
porcie: 6

Postup

Kuracie rezne jemne naklepeme, okoreníme, prudko opečieme na panvici /3 minúty/ z každej strany, zmiernime plameň a pod pokrievkou dusíme 8-12 minút.
Po vytvorení šťavy rezne vyberieme, dáme na pekáč vymastený maslom a zapečieme.
Huby a cibuľku opečieme na olivovom oleji, keď zmäknú okoreníme, zaprášime múkou, podlejeme vývarom a dusíme. Do hotových húb nalejeme zmes smotany a syra, necháme prejsť varom.
Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi preliate omáčkou.
Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 4 kuracie prsia /cca 1,25 kg/
  • 1 smotana na varenie
  • 2 dcl kurací vývar
  • 200 g šampiňóny alebo sezónne huby
  • 50 g masla /na zjemnenie omáčky/
  • 100 g Karička syr
  • 2 lyžice olivový olej
  • 1 lyžica hladká múka
  • 4 jarné cibuľky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov