Kura v škrupine

Kura v škrupine

Kura v škrupine

Tento recept nám posiela: Lucia z Bratislavy


náročnosť: vysoká
čas: Hodina aj pol
porcie: 4

Postup

Do misky si nasypeme soľ, trocha korenia, pridáme tri bielka, asi dve deci vody a pridáme múku tak, aby sme vypracovali husté cesto, ktoré si úplne do hladka vypracujeme na pomúčenej doske. Cesto si rozdelíme na dve časti, jednu o niečo menšiu ako polovicu, ktorú vyvaľkáme na pomúčenej doske, tak aby sme na cesto mohli uložiť citróny, cesnak, bylinky, plnku, ktorú si spravime z rožkov, vajíčka, syru Karička, cesnaku a hlavne nakoniec kura. Následne vyvaľkáme aj druhú časť cesta tak, aby sme ňou pokryli celé kura. Obe cestá sa snažíme prehnúť spolu tak, aby nám z cesta nevytekala šťava a kura v ňom bolo úplne uzavreté. Takto obalené kuriatko vložíme do rúry rozohriatej na 190 stupňov a zabudneme naň na hodinu a pol, potom vytiahneme a necháme ešte 20 minút odpočívať. Potom zoberieme nôž a opatrne sa snažíme odrezať kôru tak, aby sme nezarezali do kuraťa. Odhalíme kura, ktoré je krásne šťavnaté a prevoňané cesnakom a materinou dúškou.


Potrebujeme

  • Polovicu kuraťa. ak je vás viacej môžete aj celé
  • pol kila soli, korenie
  • 3 bielka
  • hladkú múku
  • vodu
  • 2 plátky citróna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • bylinky, ktoré obľubujete, ja som použila sušenú materinú dúšku
  • NA plnku:
  • tvrdý syr Karička
  • 2 rožky
  • mllieko
  • struk cesnaku
  • soľ, majoránku
  • vajíčko

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov