Hlivové zapekanky

Hlivové zapekanky

Hlivové zapekanky

Tento recept nám posiela: Petra z Martina


náročnosť: stredná
čas: 30 min.
porcie: 2

Postup

Nostalgické spomienky na moje stredoškolské roky sú často spojené s jedlom.Jednak preto, že som navštevovala Hotel.akadémiu a predmet varenie sa stal mojím najobľúbenejším, ale aj kvôli zábavným zážitkom z praxe hotelových kuchýň.Tiež ale kvôli zapekankám, ktorým som po ceste do školy veľakrát neodolala..a dodnes mi chýbajú, práve preto ich často pripravujem doma, je to zároveň spôsob ako dostať do môjho synátora zdravú hlivu. Najprv nakrájame cibuľku na drobno, orestujeme na troške masti. Pridáme hlivu nakrájanú nadrobno, chvíľku restujeme, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením a rascou. Pridáme karičku a rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú zmes. Bagety priečne rozkrojíme, potrieme syrovo-hlivovou zmesou a posypeme nastúhaným údeným syrom. Dá sa použiť aj neúdený syr, ale údený má o niečo výraznejšiu chuť a trošku prekryje chuť hlivy. Bagetky dáme do rúry zapiecť na 3-5 minút, jemne dochrumkava, nie do sucha. Ozdobíme pažiítkou, prípadne ochutíme tatár.omáčkou alebo kečupom


Potrebujeme

  • Karička 100 gramov
  • hliva 250 gramov
  • syr údený 50 gramov
  • bagety stredné 2 ks
  • cibuľa 1ks
  • soľ
  • korenie
  • rasca
  • pažítka na ozdobenie
  • kečup, poprípade tatárska omáčka na ochutenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov