Halušky s Karičkovo-smotanovo-bryndzovou omáčkou

Halušky s Karičkovo-smotanovo-bryndzovou omáčkou

Halušky s Karičkovo-smotanovo-bryndzovou omáčkou

Tento recept nám posiela: Jozef z Bratislavy


náročnosť: nízka
čas: 1 hodina
porcie: 4

Postup

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na strúhadle alebo pomixujeme v mixéry. Do takto pripravených zemiakov postupne pridávame múku, až kým nie je cesto primerane husté. Počas toho necháme vo veľkom hrnci zovrieť osolenú vodu a po zovretí sádžeme do vody haluškové cesto. V miske rozmiešame Karičku, smotanu a bryndzu. V panvičke opražíme slaninku. Po cca 3 – 5 minútach vretia halušky precedíme a dáme do misky so syrovo-bryndzovou „omáčkou“, pridáme masť z oškvarkov a všetko pomiešame. Podávame posypané s oškvarkami a posypané s nadrobno nakrájanou vňaťou cibuľky.


Potrebujeme

  • zemiaky 1,5 kg
  • polohrubá múka cca 300 - 400 gramov
  • soľ
  • karička 120 gramov
  • smotana 250 ml
  • bryndza 250 gramov
  • zelená cibuľka
  • slanina na zaprážanie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov