Dusené bravčové plátky

Dusené bravčové plátky

Dusené bravčové plátky

Tento recept nám posiela: Zuzka zo Sečoviec


náročnosť: nízka
čas: 120 minút
porcie: 6 porcií

Postup

Najprv nakrájam mäso na plátky a jemne ich naklepem, okorením a osolím. Cibuľu nakrájam nadrobno a opražím do sklovita na oleji. Vložím mäso a nechám opražiť. Potom podlejem vývarom, pridám horčicu a podusím. Keď je mäso mäkké, vyberiem ho z hrnca a zahustím buď najemno nastrúhaným zemiakom alebo lyžicou múky rozmiešanou vo vode. Povarím a do hotovej šťavy zamiešam Karičku a nakrájané sterilizované uhorky. Dobre premiešam. Mäso nakrájam na plátky a polejem hotovou šťavou. Ako prílohu servírujem šťuchané zemiaky.


Potrebujeme

  • 125 g Karička tavený syr
  • 600 g bravčové mäso
  • 100 g sterilizované uhorky
  • 1 ks cibuľa
  • 1 šálka vývaru
  • 2 PL horčica
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • zemiak alebo múka na zahustenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov