Domáci segedí

Domáci segedí

Domáci segedí

Tento recept nám posiela: Lucia z Bratislavy


náročnosť: stredná
čas: hodina aj 20 minut
porcie: 8

Postup

Na oleji si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, po chvíli pridáme na kocky nakrájané mäso, okoreníme, osolíme a orestujeme tak, až kým sa nám mäsko neuzavrie. Ďalej pridáme lyžicu červenej mletej papriky, v mojom prípade prepláchnutú domácu kapustu a podlejeme vodou (kto má aj vývarom). Kto nemá domácu kapustu, pridá 6 guličiek čierneho a 4 guličky celého bieleho korenia, tri bobkové listy a polovicu lyžičky celého kmínu. Ja segedín varím výlučne v jednom hrnci, naučila ma to moja mamina a tak mi chutí najlepšie, pretože všetky chute, kapusty aj mäsa sa medzi sebou krásne spoja. Takto varíme kapustu s mäsom až do zmäknutia. Medzitým si pripravíme z trochy mlieka a troch poprípade viac lyžíc múky zátrepku (každý má rád inú hustotu omáčok). Ak je mäso aj kapusta mäkká, prilejeme trochu vody, zátrepku a zjemníme smotanou, vytlačíme syr Karička a necháme prevrieť a podávame s mojou úžasnou knedľou.


Potrebujeme

  • 1 kg chudého bravčového stehna
  • domáca kvasená kapusta ak nemáme domácu, môže byť aj kupovaná
  • celé čierne a celé biele korenie
  • bobkový list
  • celý kmín
  • soľ
  • korenie
  • mletá červená paprika
  • cibuľu
  • tri lyžice hl. špaldovej múky
  • trocha mlieka
  • smotanu
  • syr Karička
  • knedľa

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov