Cannelloni plnené mäsom v paradajkovej omáčke

Cannelloni plnené mäsom v paradajkovej omáčke

Cannelloni plnené mäsom v paradajkovej omáčke

Tento recept nám posiela: Paulina z Myjavy


náročnosť: stredná
čas: 30 minút
porcie: 4

Postup

Syr Karička nastrúhame a rozdelíme na 2 časti. Mleté mäso orestujeme na troche oleja, pridáme popučený cesnak, 1/2 syra, vňaťku, dobre zamiešame a chvíľu restujeme až mäso zbelie. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Cannelloni (cestovinové rúrky) plníme pomocou malej lyžičky vychladnutou mäsovou plnkou.
Do zapekacej misky vylejeme drvené paradajky, pridáme bazalku, popučený cesnak, osolíme a zamiešame, dochutíme korením a štipkou cukru. Do omáčky vkladáme naplnené cannelloni, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 180°C asi 45 minút. Potom odokryjeme, posypeme zvyškom syra a necháme zapiecť.


Potrebujeme

  • 1 bal. cannelloni
  • 500g mleté bravčové mäso
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 300g nastrúhaný syr Karička tehla
  • petržlenová vňať
  • Omáčka:
  • 250ml paradajky drvené
  • bazalka
  • cesnak
  • soľ
  • cukor

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov