Bryndzovo-syrové halušky

Bryndzovo-syrové halušky

Bryndzovo-syrové halušky

Tento recept nám posiela: Terka z Topoľčan


náročnosť: stredná
čas: 60 minút
porcie: 5

Postup

Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na strúhadle (kto chce môže rozmixovať v mixéri, ale ja milujem, keď mám v haluškách celé malé rezančeky zemiakov), potom osolíme a necháme chvíľu odstáť, aby nám zemiaky pustili šťavu.

Pridáme vajíčka, radšej dávam viac vajíčok, aby sa nám cesto vo vriacej vode nerozpadalo, zamiešame (je už na vás, či obyčajnú, alebo špaldovú), no a nakoniec pridávame múku tak, aby sme mali cesto ani nie riedke a ani naopak veľmi husté. Hotové cesto môžme naložiť na lopárik a hádzať halušky do vriacej vody, ak plávajú na hladine, sú hotové, ale my ich ešte chvíľku necháme zovrieť, aby sa nám aj zemiaky uvarili 🙂 Halušky oplachujeme a hádžeme do misy.

Ak máme halušky hotové, nakrájame si slaninku na malé kocky a necháme voľne na najslabšom ohni roztopiť, až kým z nich nezostanú malé slaninové škvarky. Pridáme bryndzu zmeišanú s kyslou smotanou a Karička črievkom.


Potrebujeme

  • pol kila zemiakov
  • hladkú múku
  • soľ
  • jedno poprípade dve vajíčka
  • kyslú smotanu
  • ovčiu bryndzu
  • slaninku na vytopenie (oravskú prerastenú alebo obyčajnú domácu)
  • pažítku alebo petržlenovú vňať
  • 2 ks Karička črievka

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov