Bravčové karé plnené žemľovou plnkou a zapekané so syrom Karička

Bravčové karé plnené žemľovou plnkou a zapekané so syrom Karička

Bravčové karé plnené žemľovou plnkou a zapekané so syrom Karička

Tento recept nám posiela: Oľga z Richnavy


náročnosť: stredná
čas: 60 minút
porcie: 6-8

Postup

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Olej rozpálime, mäso orestujeme z oboch strán asi po 2-3 minúty. Poukladáme vedľa seba do zapekacej misy. Urobime si plnku, rožky pokrajame nadrobno a zľahka namáčame do mlieka, pridáme soľ a korenie podľa chuti, petržlenovú vňať alebo pažítku nasekanú nadrobno, trocha oleja 4 PL, vajíčka a premiešame. Hotovú plnku dáme na vrch mäsa a zakryjeme plátkami syra, podlejeme vývarom alebo bujónom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a zapekáme 35-40 minút. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Všetkym dobrú chuť.


Potrebujeme

  • Bravčové karé plátky 6-8 ks
  • mleté čierne korenie, soľ
  • žemle alebo rožky 5 ks
  • vajíčka 2
  • trocha oleja 4 PL
  • soľ a čierne mleté korenie na ochutenie
  • pažítku alebo petržlenová vňať čerstvá
  • mlieko 2 dcl
  • syr Karička nakrájaný na plátky 6-8 ks
  • 2 dcl vývar

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov