Karičkovo-bryndzové pirohy

Karičkovo-bryndzové pirohy

Karičkovo-bryndzové pirohy

Tento recept nám posiela: Katarína zo Sečoviec


náročnosť: stredná
čas: 45 minút
porcie: 8

Postup

Z múky, mlieka, vajíčka, 1 lyžice zemiakov a soli vypracujeme cesto a necháme ho 15 minút odpočinúť. Rozvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska. Bryndzu zmiešame s Karičkou a 2 popučených zemiakov a do každého kolieska dáme lyžicu plnky. Okraje preložíme a pritlačíme. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode s lyžicou oleja. Keď vyplávajú, necháme ich ešte 5 minút povrieť. Uvarené pirohy podávame s kyslou smotanou a vypraženou slaninkou, posypané nasekanou pažítkou.


Potrebujeme

  • 500g múka polohrubá
  • 1 vajce
  • 3 PL uvarených popučených zemiakov
  • soľ
  • mlieko
  • 1 PL oleja
  • Bryndza
  • Karička
  • kyslá smotana
  • údená slanina
  • pažítka

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov