Rizoto so syrom

Rizoto so syrom

Rizoto so syrom

Tento recept nám posiela: Jozef z Bratislavy


náročnosť: nízka
čas: 1 hodina
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

1. Ošúpanú cibuľu, nadrobno pokrájame a podusíme na rozohriatom oleji. Pridáme ryžu a kápiu a šafran (kari korenie)
2. Postupne po častiach prilievame horúci vývar: Vždy pridáme toľko tekutiny, aby ryža bola len tesne prikrytá. Keď tekutina vsiakne do ryže, prilejeme opäť trochu vývaru.
Asi 3 minúty pred koncom varenia pridáme tavený syr. Zľahka premiešame a odstavíme. Do rizota vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Podľa chuti osolíme a okoreníme.


Potrebujeme

  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 300 g ryže vhodnej na rizoto
  • štipku šafránu alebo kari korenie
  • 1 l horúceho zeleninového vývaru
  • 1 červená paprika
  • 1 viazaničku petržlenovej vňate
  • 1 balik trojuholničkových syrečkov Karička
  • soľ, mleté čierne korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov