Najlepšie syrové pagáče

Najlepšie syrové pagáče

Najlepšie syrové pagáče

Tento recept nám posiela: Veronika z Paty


náročnosť: stredná
čas: 3 hodiny
porcie: 8

Postup

V pekárničke alebo klasicky vypracujeme kysnuté cesto. Vložíme ho do misky (najlepšie večer) utesníme viečkom alebo fóliou a dáme kysnúť na noc do chladničky.
Ráno misku vyberieme a cesto je nakysnuté.
Rozvaľkáme ho, polovicu potrieme masťou alebo olejom, posypeme syrom a preložíme. Cesto preložíme zľava doprava, zospodu do tretiny nahor. Zhora prekryjeme zvyškom cesta a cesto obrátime skladanou stranou dospodu.
Rozvaľkáme, tupým nožom urobíme čiary, potrieme vajcom, posypeme napríklad semiačkami a syrom. Môžeme použiť aj rascu.
Rádielkom nakrájame štvorčeky a dáme na plech s podložkou, alebo papierom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200 stupňoch asi pol hodinu, kým pagáče nezružovejú.


Potrebujeme

  • 250 g múka polohrubá
  • 250 g múka hladká
  • 250 g maslo
  • 250 ml smotana kyslá
  • 1/2 kávovej lyžičky kypriaceho prášku
  • 30 g droždie čerstvé
  • 1 sk vaječný žltok
  • 1,5 KL soľ
  • 1 kl cukor kryštál
  • 1 PL masť/olej
  • 100 g tvrdý syr Karička
  • 1 ks vajce
  • 100 g tvrdý syr Karička

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov