Gazdovský zemiak

Gazdovský zemiak

Gazdovský zemiak

Tento recept nám posiela: Karička tím


náročnosť: nízka
čas: 100
porcie: 4

Postup

Zemiaky v šupke poriadneme umyjeme. Trošku ich vysušíme, osolíme a posypeme drvenou rascou. Na každý osobitne položíme plátok masla a samostatne zabalíme do alobalu. Takto pripravené zemiaky pečieme na 200°C približne hodinku, záleží od veľkosti zemiakov. Po upečení zemiaky opatrne rozbalíme, nakrojíme po dĺžke a ich stred vydlabeme lyžicou. Keď máme zemiaky takto pripravené, začneme s plnkou.

Opražíme si slaninku s nadrobno nakrájanou cibuľkou a podusíme do sklovita. Keď nám zmes trošku vychladne, pridáme do nej vydlabané zemiaky, bryndzu, pretlačený cesnak, trochu kyslej smotany, Karičku črievko a nasekaný petržlen. Touto zmesou naplníme zemiaky a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 10-15 minút. Malý tip na záver – vrch zemiakov môžeme ešte pred zapečením posypať nastrúhaným údeným syrom. 🙂 Dobrú chuť.


Potrebujeme

  • 5 ks veľkých zemiakov
  • 250 g bryndze
  • 1 ks Karička črievko
  • 1-2 PL kyslej smotany
  • 200 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • drvená rasca
  • petržlenová vňať
  • maslo

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov