Hokkaido halušky so smotanovo-syrovou omáčkou

Hokkaido halušky so smotanovo-syrovou omáčkou

Hokkaido halušky so smotanovo-syrovou omáčkou

Tento recept nám posiela: Milan z Dargova


náročnosť: stredná
čas: 30 minút
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Hokkaido ošúpem, vnútro vydlabem a nakrájam na kocky. Vložím do food procesora spolu s trochou vody a rozmixujem. K tejto hmote potom pridám vajíčka, soľ a postupne aj múku. Cez haluškár nahádžem halušky do vriacej osolene vody a varím asi 5 min a potom zlejem.

Karička črievko vymiešam so smotanou a nechám chvíľku povariť. Pridám pretlačený cesnak a trošku masla a nechám prevrieť. Slaninku nechám spražiť.
Halušky premiešam so smotanou, prilejem trochu slaninového výpeku a zamiešam.

Na každú porciu rozdrobím trochu syra s modrou plesňou a posypem slaninkou.


Potrebujeme

  • 400 g tekvica hokkaido
  • 250 g polohrubá špaldová múka
  • 1 ČL soľ
  • 2 ks vajcia
  • 250 g šľahačková smotana
  • 150 g Karička črievko
  • 50 g syr s modrou plesňou
  • 100 g slaninka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • trochu masla

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

O cookies
Ochrana osobných údajov