Bravčové srdce na smotane s Karičkou

Bravčové srdce na smotane s Karičkou

Bravčové srdce na smotane s Karičkou

Tento recept nám posiela: Peter zo Žiliny


náročnosť: stredná
čas: 140
porcie: 4
bezlepkový recept: Áno

Postup

Srdce umyjeme a dáme variť do osolenej vody spolu s koreňovou zeleninou, ktorú sme orestovali do zlatista na cibuli a cesnaku na oleji. Ochutíme korením a bobkovým listom a varíme cca 2 hodiny, najlepšie v tlakovom hrnci. Hotové vyberieme a nakrájame na rezance.
Z vývaru si pripravíme omáčku. Cukor skaramelizujeme, pridáme horčicu a zalejeme vývarom. Zahustíme smotanou vymiešanou s Karička syrom a okyslíme citrónovou šťavou. Do omáčky vrátime na rezance nakrájané srdce, premiešame a podávame s knedľou. Dobrú chuť!


Potrebujeme

  • 1 kg bravčové srdce
  • koreňová zelenina – mrkva, zeler, petržlen
  • 2 bobkové listy
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • celé nové korenie
  • olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 3 PL horčica
  • 3 PL cukor kryštálový
  • 200 ml smotana na varenie
  • 100 g Karička črievko
  • citrónová šťava z 1 citróna

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov