Baklažánová nátierka

Baklažánová nátierka

Baklažánová nátierka

Tento recept nám posiela: Helenka zo Sečoviec


náročnosť: Stredná
čas: 60 minút
porcie: 6
bezlepkový recept: Áno

Postup

Baklažán najprv umyjeme, osušíme a poprepichujeme vidličkou. Dáme ho zapiecť do vyhriatej rúry na 30 minút pri teplote 180stupňov. Potom ho ešte teplý zbavíme šupky, nakrájame na kocky a rozmixujeme. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Keď zmes vychladne, pridáme Karičku, biely jogurt a prelisované strúčiky cesnaku. Všetko spolu premiešame a podávame k pečivu.


Potrebujeme

  • Baklažán 1 ks
  • Strúčik cesnaku 3 ks
  • Biely jogurt 75 g
  • Karička črievko 75 g
  • Citrónová šťava 1-2 ČL
  • Soľ
  • Korenie

Dohľad nad ochranou osobných údajov (v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679) vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA: p. Bc. Katarína PAVLOVÁ, emailový kontakt: zo@eurotrading.sk na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.

Nastavenia cookies
Ochrana osobných údajov